Kiemelt termékeink

A kuplung szett és a kettős tömegű lendkerék:    Citroen C4


    Citroen C4 Picasso


    Citroen C5


    Peugeot 206


    Peugeot 307


    Peugeot 407


    Renault Megane


    Renault Scenic


    Renault Laguna


    Volkswagen Golf


    Volkswagen Passat


    Volkswagen Touran


    Audi A3


    Audi A4


    Audi A6


    Skoda Fabia


    Skoda Octavia


    Ford Focus


    Ford C-Max


    Ford Mondeo


    Toyota Avensis


    Toyota Corolla


    Toyota RAV4


    Opel Astra


    Opel Vectra


    Opel Zafira


    Nissan X-Trail


    Seat Alhambra


    Seat Cordoba


    Seat AlteaGyári OE Alkatrész Árlista

Kattintásra új lapon nyílik:     Audi


    BMW


    Citroen


    Ford


    Nissan


    Opel


    Peugeot


    Renault


    Skoda


    Toyota


    VolkswagenGyártói Cikkszám Árlista

Kattintásra új lapon nyílik:    Bosch


    LUK


    Pierburg


    Sachs


    Siemens-VDO


    ValeoTOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek


Hatályos: 2015. szeptember 1. napjától

A jelen általános szerződési feltételek (továbbiakban "ÁSZF") célja, hogy a www.autoalkatreszwebshop.hu honlapon történő rendelés, ill. vásárlás szabályait rögzítse.
Az internetes áruházban minden, a megrendelési igény feldolgozását követő és a rendelést megerősítő visszajelzés esetén a felek között adás-vételi és szállítási szerződés jön létre. A rendelési igény beérkezéséről rendszerünk által automatikusan küldött visszaigazoló e-mail még nem minősül a felek közötti adás-vételi és szállítási szerződésnek.
Ezen szerződés egyrészről a www.autoalkatreszwebshop.hu internetes áruházban vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes és jogi személy (továbbiakban a Vevő) másrészről a www.autoalkatreszwebshop.hu internetes áruház üzemeltetőjére a Xenix Auto Kft.-re (továbbiakban mint Eladó) vonatkozik.
A www.autoalkatreszw.hu internetes áruházban leadott minden rendelésre annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával (megrendelés) az itt olvasott feltételeket a Vevő feltétel nélkül elfogadja és tudomásul veszi.
A honlapon történő vásárláshoz az Ön adatainak (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) megadása szükséges.
Vevő/Megrendelő adatainak megadásával elismeri, hogy a jelen ÁSZF-et elolvasta és az abban foglaltakkal egyetért, illetve azokat tudomásul veszi.

A honlap fentartója:
A www.autoalkatreszwebshop.hu
Cégnév: Xenix Auto Kft
Cégjegyzékszám: 01-09-939205
Adószám: 22691507-2-41
Bankszámlaszám: (Bank neve: CIB Bank Zrt. számlaszám: 10700062-22652203-51100005)
Székhely: 1032 Váradi u. 22.
Telephely (üzlet): 1039 Budapest, Rákóczi út 7.
Elérhetőség: Telefon +36-1 244-8136 , Fax: +36-1-244-8137
Mobil: 06-20-234-1711 06-70-366-0444
e-mail: info@autoalkatreszwebshop.hu
skype: xenixauto
web: www.xenixauto.hu

Adatvédelem:
A Megrendelő/Vevő adatait (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) a megrendelés visszaigazolásához, saját számlázásunk és könyvelésünk dokumentálására használjuk fel. A Vevő adatai a szállítás és kézbesítés idejére, átadásra kerülnek az MPL futárszolgálatnak, mely szerződésben nyilatkozott az adatok bizalmas kezeléséről.
Az adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.
A kezelt adatokról, megrendeléseiről kérésére tájékoztatást küldünk, illetve kezelt adatait töröljük az adatbázisból, amennyiben ezt Ön e-mailben kéri.


A szerződés tárgya:
A szerződés tárgya a www.autoalkatreszwebshop.hu internetes áruházban található mindazon árucikk, amire a Vevő vásárlási megrendelést rögzít. A Vevő az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó információs oldalakon találja meg.
A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el.
Az egyes termékekkel kapcsolatos általunk a webáruházban feltüntetett információk Vevő általi téves értelmezéséből eredő károkért sem az oldal üzemeltetője, sem az anyag szerzője felelősséget nem vállal.

Szerződéskötés technikai lépései
Ajánlatkérés:
Amennyiben nem biztos a megfelelő termék kiválasztásában, árajánlatkérésre is van mód, az „Ajánlatkérés” menüpont alatt található formanyomtatvány kitöltésével. Ajánlatkérésére munkanapokon rövid határidővel, 1-3, maximum 24 órán belül e-mailben elküldjük Önnek a kért autóalkatrészekre az árajánlatunkat a várható szállítási/átvételi határidővel. Amennyiben az ajánlatunkat, vagy annak egy részét megfelelőnek találja, kérjük e-mailben, vagy a megrendelő formanyomtatvány kitöltésével, vagy munkaidőben telefonon rendelje meg (továbbiakban: megrendelés).
Telefonon is lehetséges árajánlatot kérni a (06-1) 244-8136 vonalas telefonszámon vagy a 06-70-366-0444, illetve a 20-234-1711 mobiltelefonszámon vagy skype-on (skype címünk: xenixauto).
Rendelés:
A www.autoalkatreszwebshop.hu internetes áruházban rendelést leadni az áruház honlapján a kiválasztott termék kosárba helyezése után a szállítási, számlázási adatok megadásával lehet.
Amennyiben a termék kiválasztása nem egyértelmű, úgy e-mailben, faxon, telefonon illetve skype-on is le lehet adni a megrendeléseket munkaidőben. Elérhetőségeinken munkatársaink miden esetben segítséget nyújtanak.

Amint a rendelést megerősítő visszajelzés megérkezik, a Megrendelő, és a Xenix Auto Kft. között adás-vételi szerződés jön létre, és az írásban kötött szerződésnek minősül, mely szerződés magyar nyelven készült, továbbá azt az Ön e-mail útján megküldött kérésére elektronikus úton ismételten megküldjük Önnek a megerősítő visszajelzésekor létrejött tartalommal. A megrendelés elküldése után cégünk munkanapokon munkaidőben rövid határidővel visszaigazolja Önnek a tényleges szállítási határidőt, személyes átvétel esetén az átvételi határidőt és feltételeket.
Gyári originál (OE) Citroen, Peugeot vagy Renault alkatrész megrendeléséhez 50% előleg fizetése szükséges. Ez történhet személyesen üzletünkben vagy átutalással a bankszámlaszámunkra (CIB Bank 10700062-22652203-51100005), majd a befizetést igazoló szelvény elküldésével (e-mailben a info@autoalkatreszwebshop.hu e-mail címre vagy faxon a (06-1) 244-8137 faxszámra).
Gyári originál (OE) Citroen, Peugeot vagy Renault alkatrész megrendelésének visszamondását nem áll módunkban elfogadni.
A megrendelt és megvásárolt Citroen, Peugeot, Renault gyári originál (OE) alkatrészt nem áll módunkban visszavenni.
Adatbeviteli hibák javítása:
Amennyiben ajánlatkérésnél vagy megrendelésnél hibásan adta meg saját adatait (név, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám) úgy azt kérjük haladéktalanul jelezze, az ezen hibákból eredő károkért felelősséget nem vállalunk.
Amennyiben rendelését adta le hibásan (pl. más méretet, más terméket, vagy az adott megrendelt termékből más műszaki paraméterrel rendelkezőt szeretne), úgy kérjük, hogy haladéktalanul lépjen velünk kapcsolatba e-mailben vagy telefonon, hogy a hibát javíthassuk. A leadott megrendeléseket kizárólag a Xenix Auto Kft. tudja módosítani, a vásárló e-mailben vagy telefonon történt kérésére! Kérjük Önöket, hogy a rendelés leadása előtt mindig ellenőrizze az Ön által megadott adatokat.

Megrendelések feldolgozása, visszaigazolása:
Rendszerünk kétféle visszaigazolást küldhet Önnek:
1 – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után azzal mindenben egyező rendelést megerősítő visszajelzést küldünk, ebben az esetben Önnek semmi más dolga nincs, mint várni az értesítést a rendelés tárgyának állapotáról.
2 – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után az attól eltérő rendelést megerősítő visszajelzést küldünk (például ha a megrendelt termékek nincsenek raktáron – vagyis rendelés köteles, eltérő szállítási idő, eltérő tételek, eltérő ár, egyedi ajánlat, megszűnt gyártó vagy termék, stb. esetében). Ebben az esetben Ön eldöntheti fenntartja-e továbbra is megrendelését az általunk kiküldött új/módosított adatokkal vagy termékekkel, vagy törli azt, ezt a kiküldött megerősítő e-mailre adott viszontválaszával teheti meg a „Rendelés elfogadása” vagy a „Rendelés elutasítása” szöveg visszaküldésével.
Szállítási információk:
A szállítást az MPL (Magyar Posta Logisztika) végzi. A csomagokat expressz kézbesítéssel adjuk fel, mely a feladástól számított következő munkanapon 8 és 16 óra között érkezik meg.


Szállítási költség:
• 20 ezer forint alatti rendelés esetén 1.390 Ft, melyet a számlán szerepeltetünk.
• 20 ezer forint feletti rendelés esetén INGYENES
A szállítás menete:
A kézbesítő a megadott címre megpróbálja a csomagot kézbesíteni. Amennyiben nem sikerül, értesítőt hagy, mellyel az Ön postahivatalában átvehető a csomag.

Fizetés módja:
Személyes átvétel esetén: készpénzben, vagy bankkártyával
Postai kiszállítás esetében:
• Utánvét: az ellenértéket a kézbesítőnek, vagy a helyi postahivatalon kell átadni. Amennyiben az utánvéttel megrendelt termékeket szállító partnerünknek átadtuk, és a vásárló ezután jelzi a vásárlástól történő visszalépési szándékát, úgy fenntartjuk a jogot, hogy az ebből eredő költségeket (a szállítás oda-vissza történő megtérítése) kiszámlázzuk a vásárló részére!
• Banki átutalás: az áru ellenértékét a Vevő banki átutalással egyenlíti ki. Megkérjük, hogy a vásárlási összeget a rendelést megerősítő visszajelzést követő 4 munkanapon belül utalja el részünkre! A visszaigazolásban található megrendelés azonosító szám, melyet kérjük, a banki átutalás közlemény rovatában mindenképpen írjon be! Az áru a rendelés visszaigazolás hiánytalan ellenértékének a Xenix Auto Kft. CIB Banknál vezetett 10700062-22652203-51100005 sz. bankszámláján történő jóváírást követően kerül kipostázásra.
Ha mégsem kívánja átvenni a csomagot: Erre van módja, ezért semmiféle szankció, díj nem jár. Továbbá, ha az áru nem felel meg, átvétel után is 14 napon belül módjában áll mindenféle indok nélkül visszaküldeni a címünkre. Kérjük, hogy áru visszaküldése esetén mindig előzetesen egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal. Ez esetben sima csomagként feladhatja, és megjelöli számlaszámát, vagy címét, ahova a számla ellenértékét visszautaljuk. Ha csomagot visszaküld, kérjük, az eredeti számlát tegye bele (a visszáru jogosságának feltétele a vásárlást igazoló eredeti számla!). A Xenix Auto Kft., mint eladó kizárólag sérülésmentes, még beépítetlen, nem használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. Társaságunk követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.


A visszaküldött csomagot a következő címre kérjük:
Xenix Auto Kft. 1039 Budapest, Rákóczi út 7.
További kérdéseivel telefonon (06-1-244-8136, 06-70-366-0444, 06-20-234-1711, skype-on (skype címünk: xenixauto) vagy e-mailben (info@autoalkatreszwebshop.hu) fordulhat hozzánk.
Postai kiszállítás:
Felhívjuk figyelmét, hogy az MPL futárszolgálat a megrendelt árut előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítja ki, ezért lehetőleg a munkahelyére vagy más olyan címre kérje a szállítást, ahol az adott intervallum nagyobb részében tartózkodik valaki. Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a házhoz szállítás minden esetben a rendelés során megadott házszámig történő sérülésmentes kiszállításra vonatkozik.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
Az internetes áruházban feltüntetett szállítási határidő a raktárkészleten, illetve beszállító partnereink raktárkészletén meglévő termékekre vonatkoznak. A fenti határidő rajtunk kívül álló okból történő meghosszabbodásáért - külső beszállító vagy gyártó cég késedelmes szállítása - felelősséget nem tudunk vállalni. Társaságunk arra vállal kötelezettséget, hogy a szállítási határidő meghosszabbodásáról haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt, aki ennek ismeretében élhet elállási jogával.

Áraink:
A feltüntetett eladási áraink minden esetben forintban értendőek, bruttó fogyasztói árak, azaz tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t).
Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben. Előbbiek alól kivételt képeznek azon esetek, amikor a megrendelt termék bármely okból történő (pl.: raktárkészlet kifogyása) Eladó általi utánrendelése válik szükségessé és a megrendelt termék beszerzése már csak magasabb áron lehetséges, illetve a megrendelt termék már nem rendelhető (megszűnt a gyártó, kivonták a terméket), avagy technikai okból a termék mellett „0.-Ft” szerepel, ezen esetben Eladó haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt. Webáruházunk nem tud felelősséget vállalni az egyes termékek beszállítói általi azon áremelésekkel kapcsolatosan, melyek a fenti esetre vonatkoznak. Amennyiben a Vevő Webáruházunkban olyan terméket kíván megrendelni, melyet kifejezetten a Vevő kérésére szükséges berendelnünk adott mennyiségben, úgy a Vevő köteles a megrendelés teljes összegét előre megfizetni átutalással, ilyen esetben utánvétes fizetést nem áll módunkban elfogadni.
Az Ön megrendelésének, azaz velünk kötött szerződésének teljesítése során a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletnek megfelelően járunk el.
A Távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet értelmében a Vevőnek jogában áll 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Amennyiben a Vevő él a 14 napos elállási jogával, úgy köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni társaságunknak. A 14 napos határidő (elállási határidő) attól a naptól kezdődik, amikor a Vevő vagy az általa megjelölt harmadik személy a csomagot átvette. Elállás esetén a Vevőt kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Társaságunk az elállási jog gyakorlásáról való tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a Vevő által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget, amennyiben a Vevő a terméket már visszaszolgáltatta. Amennyiben a Vevő az elállási joga gyakorlásával egyidejűleg a terméket nem küldte vissza, vagy a termék még Társaságunkhoz nem érkezett meg, úgy a termék visszaérkezését követő 14 napon belül köteles társaságunk az ellenszolgáltatásként megfizetett díjat visszafizetni Vevőnek. Vevő tudomásul veszi és elfogadja, hogy az ellenérték visszajuttatása átutalással vagy postai úton történik, így kérjük, hogy elállási nyilatkozatában adja meg bankszámlaszámát vagy azt a címet ahova az összeget kéri. Elállás esetén az Eladó az átvett vételár után kamatot nem fizet.
Az elállási jog kizárólag csak akkor gyakorolható, amennyiben az áru hiánytalan, sérülésmentes. A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
Amennyiben a Vevő kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Jótállás, garancia:
A jótállási igény az általunk kiállított és a termék beépítését igazoló számlával érvényesíthető. A jótállásra vonatkozó részletes információkat a számla tartalmazza. Az általunk forgalmazott termékek esetén a jótállás időtartama 1 év, mely a cikk átvételével (kézbesítés) kezdődik. Az ettől eltérő jótállási időről tájékoztatjuk Vevőinket.
Garanciális csere alkalmával az eredetileg megvásárolt termékkel egyező paraméterekkel rendelkező modellt áll módunkban küldeni. Ennek költségét mi fizetjük.
Garanciát csak azokra a termékekre vállalunk, melyeket márkaszervizben vagy hivatalos működési engedéllyel rendelkező szervizben építettek be.


Felelősség:
Az internetes áruházban történő megrendelés és a tanácsadás igénybevétele feltételezi a Vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét. Nem vállalunk felelősséget a Vevő számítógépében bekövetkező semmiféle kárért, amely a honlap használata során keletkezett.
Az információs anyag készítésekor a lehető legnagyobb gondossággal járunk el, hogy abba számítógépes vírusok, férgek, kémprogramok ne kerüljenek, mindazonáltal a Vevő felelőssége, hogy ezt saját számítógépén is elvégezze. Az ebből adódó károkért felelősséget nem vállalunk.
Társaságunk nem vállal felelősséget a szakszerűtlen beszerelésből adódó meghibásodásokért, károkért
Érvényesség:
2015. szeptember 01. napjától visszavonásig.

Vegyes rendelkezések:
Webáruházunk a vitás kérdések minden esetben békés úton történő rendezésére törekszik, ezt tekintjük elsődlegesnek. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy az esetleges vitás kérdések rendezésére szerződő felek értékhatártól függően alávetik magukat a Budapesti III. Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének.

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben különösen a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv. rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.
További kérdéseivel telefonon (06-1-244-8136, 06-70-366-0444, 06-20-237-1711, skype-on (skype címünk: xenixauto) vagy e-mailben (info@autoalkatreszwebshop.hu) fordulhat hozzánk.

Tisztelettel,
Xenix Auto Kft. cégvezetése

Adatkezelési Tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1         Az adatkezelési tájékoztató célja

A Xenix Auto Kft. (1032 Budapest, Váradi utca 22. II/2., a továbbiakban, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos

A Xenix Auto Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

A Xenix Auto Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Xenix Auto Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

 

2         Az adatkezelő adatai

A Xenix Auto Kft. minden hozzá beérkezett e-mailt a személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 5 év elteltével töröl.

Név: Xenix Auto Kft.

Székhely: 1032 Budapest, Váradi utca 22. II/2.

Telephely: 1039 Budapest, Rákóczi utca 7.

Cégjegyzékszám: Cg.01-09-939205

Adószám: 22691507-2-41

Telefonszám: 1/244-8136, 70/366-0444, 20/234-1711, 30/635-2499

E-mail: xenixauto@xenixcar.hu, info@autoalkatreszwebshop.hu

 

3         A kezelt személyes adatok köre

3.1       Technikai adatok

A Xenix Auto Kft. a személyes adatok kezeléséhez - a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket - úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

 • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
 • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
 • változatlansága igazolható (adatintegritás);
 • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Xenix Auto Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Xenix Auto Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Xenix Auto Kft. az adatkezelés során megőrzi

 • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
 • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
 • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.2       Cookie-k (Sütik)

3.2.1      A sütik feladata

 • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
 • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
 • megkönnyítik a weboldal használatát;
 • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

 

3.2.2      Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a xenixauto.hu, valamint az autolaktreszwebshop.hu weboldalakat, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

 

3.2.3      Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A xenixauto.hu, valamint az autoalkatreszwebshop.hu weboldalak alkalmazzák a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a Xenix Auto Kft. információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem töröli őket.

 

3.3       Online rendeléshez kapcsolódó adatok

Az alábbi személyes adatok megadását kérjük az online rendelés során. A kötelezően kitöltendő mezőket csillaggal (*) jelöltük és ellenőrizze a bekért adatok feltétlen szükségesek a rendeléshez.

 • Megrendelő neve *
 • Címe * (város, irányítószám, utca, házszám)
 • E-mail címe *
 • Telefonszáma *
 • Gépjármű alvázszáma – amennyiben a megrendelő a kiválasztott termék helyességének ellenőrzését kéri

 

3.4       Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok

Árajánlatkérés során az alábbi adatokat kérjük. A csillaggal (*) jelölt adatokat feltétlenül ki kell tölteni az megfelelő árajánlat kidolgozásához.

 • Név *
 • Telefonszám
 • E-mail cím *
 • Pontos autótípus *
 • Évjárat *
 • Hengerűrtartalom *
 • Üzemanyag *
 • Szelepek száma
 • Karosszéria
 • Alvázszám
 • Motorszám
 • KW
 • Légkondi
 • Egyéb fontos adat:
 • A következő alkatrészekre kérek árajánlatot:

 

4         A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Adatkezelés neve

Felhasználása

Jogalap

Megőrzési idő

Webáruházi adatkezelés

Termék árajánlata, értékesítése, számlázás szerződés teljesítése

Hozzájárulás / szerződés teljesítése

6 év

Sütikezelés

A weboldal funkcionális működésének biztosítása

Hozzájárulása

6 hónap

 

5         Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

5.1       Általános adatkezelési irányelvek

A Xenix Auto Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk a Xenix Auto Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 • évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);
 • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) - a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
 • évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
 • évi C. törvény - a számvitelről (Számv. tv.);
 • évi LIII. törvény - a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
 • évi CCXXXVII. törvény - a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról (Hpt.).

6         Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

 

7         Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

7.1. Társaságunk IT szolgáltatója

Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT szolgáltatásokat (tárhelyszolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében – a vele fennálló szerződésünk tartamáig - kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa végzett művelet a személyes adatok tárolása a szerveren.

Cégnév: Samuel F.B. Morse Kft.

Székhely: 1029 Budapest, Bocskai utca 2.

Cégjegyzékszám: Cg.01-09-705526

Adószám: 12830732-2-41

Honlap: https://morse.hu

 

7.2. Házhozszállítási szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

Ezen adatfeldolgozók Társaságunktól megkapják a megrendelt termék kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma, e-mail címe), ennek felhasználásával szállítja ki a terméket.

Cégnév: GLS General Logistics Systems Hungary Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.

Cégjegyzékszám: Cg. 13-09-111755

Adószám: 12369410-2-44

Adatvédelmi tisztviselő neve: dr. Katona Rita

Elérhetősége: adatvedelem@gls-hungary.com

Továbbított adatok köre: Vásárló neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, kapucsengő száma, futár részére megadott üzenet

Az adattovábbítás célja: termék kiszállítása, utánvéti díj beszedése

 

7.3. Könyvelés

8         Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a kötelező adatkezelések kivételével - törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adatkezelő fenti elérhetőségein.

 

8.1       Tájékoztatáshoz való jog

A Xenix Auto Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

8.2       Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

 

8.3       Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Xenix Auto Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

 

8.4       Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Xenix Auto Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

 • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
 • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
 • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
 • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

8.5       Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a Xenix Auto Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
 • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
 • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

8.6       Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

 

8.7       Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

8.8       Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen - ideértve a profilalkotást is - alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

8.9       Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

8.10     Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 

8.11     Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400 Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

 

9         Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Xenix Auto Kft. a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.